zaterdag 18 augustus 2018, 14:00

Winst voor Steenbergen 1 en 2 in eerste oefenwedstrijden

Zowel Steenbergen 1 als Steenbergen 2 speelden zondag jl. hun eerste oefenwedstrijden ter voorbereiding  op de nieuwe kompetitie 2018-2019. Het 1e elftal vertrok daarvoor naar Woensdrecht waar het 1e elftal van 4e klasser  WVV’67 de tegenstander was.Oefenmeester Marco Ernest, die aan zijn 5e seizoen als trainer van vv Steenbergen is begonnen, kon wegens blessures en vakanties nog niet beschikken over al zijn spelers en was mede daardoor in de gelegenheid om veel jeugdspelers in te zetten. Steenbergen was de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg, mede vanwege de geringe tegenstand die WVV’67 bood.

De blauw witten kwamen in de 27e minuut op een 0-1 voorsprong via een mooi schot van spits Stijn Heideman. De 0-2 ruststand werd even later bepaald door Jeroen Augustijn die een vrije trap van Davy Krijnen doeltreffend binnen kopte.Na de thee werd er aan beide zijden veel gewisseld maar bleef Steenbergen de wedstrijd bepalen. Marvin Braat, terug van lang gedwongen weggeweest, maakte de 0-3 na een kwartier spelen en zorgde op aangeven van Diego Vaissaire 10 minuten later ook voor de 0-4.WVV’67 kreeg in de 80e minuut de kans de eer te redden, maar de hen toegekende strafschop werd tegen de Steenbergse paal geknald.Xander Burggraaff mocht enkele minuten later namens Steenbergen een strafschop nemen maar ook die werd niet benut. In de 90e minuut werd alsnog de 0-5 gemaakt toen Remco van de Riet op aangeven van Boudein Bickel raak schoot .

Het 2e elftal van v.v.Steenbergen speelde eveneens zijn eerste oefenwedstrijd.
In eigen huis werd aangetreden tegen het 2e elftal van Victoria ‘03 uit Oudenbosch en ook hier werd een 5-0 overwinning behaald. Oefenmeester Tim van de Ree zag zijn spits Vincent Mosmans liefst 4 keer scoren. De andere treffer werd gemaakt door Ingmar Snijders .

Eerste elftal naar Oude Tonge
Steenbergen 1 speelt morgen , zaterdag 18 augustus, wederom een oefenwedstrijd.
Dan zal zaterdag 2e klasser DBGC uit Oude Tonge de tegenstander zijn , waarschijnlijk  een tegenstander van een ander kaliber dan WVV’67. De wedstrijd wordt gespeeld in Oude Tonge en begint om 14.30 uur.
Steenbergen 2 speelt een oefenwedstrijd tegen het 2e elftal van Madese Boys uit Made.
Deze wedstrijd wordt zondag 19 augustus in Steenbergen gespeeld, aanvang 11.00 uur.

Door: John Rommers