Winst voor Kruisland, Prinsenland en Steenbergen in eerste wedstrijden Groot Steenbergen Cup

(Door John Rommers)

KRUISLAND – Gisteravond werden op de velden van sc kruisland de eerste wedstrijden gespeeld voor de Groot Steenbergen Cup. De  elftallen van vv Prinsenland en Steenbergen mochten de  spits afbijten in een onderlinge confrontatie van 2 keer 30 minuten.

Over de gehele wedstrijd gezien was Steenbergen de bovenliggende partij, maar ondanks kansen voor o.a. Davy Krijnen en Remco van de Riet werd er in de eerste helft niet gescoord.

Rond de 10e minuut van de 2e helft gebeurde dat wel. Door goed storend werk was het Remco van de Riet die in balbezit kwam en met een mooi schot voor de 1-0 voor Steenbergen zorgde.

Steenbergen mocht daarna een strafschop nemen omdat Bart Heshof binnen de 16 werd neergelegd maar aanvoerder Jeroen Augustijn zag zijn  inzet gestopt worden door de doelman van Prinsenland .

Prinsenland was niet bij machte het Steenbergen moeilijk te maken waardoor de 1-0 op het scorebord bleef staan.

Dezelfde avond wist zaterdag 2e klasser Sc Kruisland met 6-1 te winnen van ScWelberg.

Prinsenland kwam ook in actie tegen NSV en wist die wedstrijd met 3-0 te winnen.

Ook donderdag en zaterdag worden de overige wedstrijden gespeeld in het kader van de Groot Steenbergen Cup.

Organisator van de Cup is Sc Kruisland. Zij kunnen de cup voor de derde achtereenvolgende keer winnen.

Dameselftallen

Vanavond vanaf 19:00 uur spelen de dames hun wedstrijden op sportpark ’t Hoogje. Om 19:00 uur trappen de dames van Prinsenland van tegen Steenbergen, en spelen de dames van Sc Kruisland tegen Sc Welberg. Om half negen is de aftrap van de wedstrijd dames NVS tegen Prinsenland.

Het toernooi duurt tot en met zaterdag 18:00 uur. Na de laatste wedstrijden worden de bekers uitgereikt en volgt er een feestje met Dj Bryan.

Foto’s: Mark Koenraadt ©2018