Winnaars van Dikke Banden Race wielerronde gehuldigd

STEENBERGEN – Op bedrijventerrein Reinierpolder I is de 70ste wielerronde van Steenbergen in volle gang. Als eerste stond vanmiddag de Rabobank Dikke Banden Race op het programma. Jos Oostvogels, Sibert Bom en Nick Krijnen waren de snelste deelnemers in hun categorieën.

De Dikke Banden Race is een wedstrijd voor kinderen van 7 t/m 12 jaar die geen KNWU-licentie hebben en op een gewone fiets rijden. De 7- en 8-jarigen beten het spits af. Jos Oostvogels uit De Heen kwam na één rondje van 1600 meter als eerste over de streep in de Mosquitostraat, gevolgd door Bodhi de Baat uit Nieuw-Vossemeer en Lucas van de Graaff uit De Heen.

Bij de 9- en 10-jarigen, die twee rondjes moesten afleggen, ging het 'goud' naar Sibert Bom uit De Heen. Jelle van Aert uit Woensdrecht en Xam Hage uit Steenbergen maakten als nummers twee en drie het erepodium compleet. Na drie rondjes finishte Nick Krijnen uit Steenbergen als onbetwiste nummer één bij de 11- en 12-jarigen. Iris Bom uit De Heen werd tweede, Luc van Aert uit Woensdrecht derde.

Rondemiss Ilse Urbanus reikte aansluitend de prijzen uit. De winnaars van elke categorie mogen later dit jaar uitkomen bij de Nederlandse Kampioenschappen Dikke Banden Race.

Vervolgens ging de wedstrijd voor mindervalide coureurs van start en vanmiddag komen ook de nieuwelingen en junioren meisjes, alsmede de nieuwelingen jongens in actie. Het wielerweekeinde gaat morgen om 10.00 uur verder met wedstrijden in de jeugdcategorieën 1 t/m 7. Tot besluit rijden vanaf 15.15 uur de jongens junioren hun rondjes over het bedrijventerrein.