Winnaars schilderij koningspaar bekend

STEENBERGEN – Lène van Herel toonde zich deze week letterlijk en figuurlijk de koning te rijk toen zij uit handen van kunstenaar Martin Valkhoff het schilderij van koning Willem-Alexander en koningin Máxima in ontvangst mocht nemen.

De Steenbergse verzamelt al van jongs af aan van alles dat met het Huis van Oranje te maken heeft. Daar sluit dit vorstelijke portret dus uitstekend bij aan.

De overhandiging van de prijs vond plaats bij Lijstenmakerij Steenbergen in de Blauwstraat, die de verloting van de exclusieve reproductie via de Facebook-pagina van KijkopSteenbergen.nl mede mogelijk maakte, in samenwerking uiteraard met de kunstenaar.

Valkhoff is in het dagelijks leven archeologisch tekenaar bij de gemeente Rotterdam. In zijn vrije tijd schildert hij, vooral de laatste tijd, ook stads- en dorpsgezichten (uit heden en verleden) in de gemeente Steenbergen.

Van het uiterst fraaie aquarel-portret van Willem-Alexander en Máxima werden ook via de Steenbergse Courant twee ingelijste exemplaren, ter waarde van 175 euro, verloot. De winnaars daarvan zijn Marijke Uitdewilligen uit Steenbergen en de familie Van Beek-Brands uit Nieuw-Vossemeer.