Winnaars Kleine Tour mogen wisselbeker houden

STEENBERGEN – Voor de derde keer op rij hebben Mathijs de Kok en Evi Jongenelen de Kleine Tour gewonnen. De witte truien (grootste stijgers) waren voor Thomas de Hoog, die 60 plaatsen opklom, en Fenna van de Kasteele, die een gedurende de week 63 plaatsen steeg in de rangschikking. Diederik Colombijn en Amber de Jong kregen de blauwe truien (meest gemiddelde prestatie) mee naar huis. De zwarte trui was voor Sem van Meer.

Hij werd als de grootste pechvogel van deze ronde beschouwd, waaraan hij als gevolg van een longontsteking niet mee kon doen.

Met de grote prijsuitreiking op de Markt kwam er eind deze middag een einde aan de 47ste Kleine Tour. ‘Een prachtige week’, vatte voorzitter Wim Roovers van de Stichting Kleine Tour Steenbergen het evenement kernachtig samen, waarbij hij alle rennertjes, ploegleiders, het publiek, sponsors, bestuursleden en vele medewerkenden hartelijk bedankte. En niet te vergeten Miss Anouk, voor haar ‘superoptreden’. De rondemiss noemde het een ‘onvergetelijke week’ en sprak de hoop uit volgend jaar weer van de partij te mogen zijn in het ‘Tourcircus’, maar dan als scooterrijdster.

Mathijs de Kok (13) schreef de afsluitende behendigheidsrit, die vanmorgen in de Oudlandsestraat werd verreden, op zijn naam en stelde zodoende de eindzege in het algemeen klassement bij de jongens definitief veilig. Max Romme eindigde als tweede, Brent Jongenelen als derde.

Bij de meisjes deed Emmelie de Kok (11) een ultieme poging om Evi Jongenelen (12) op de valreep uit het geel te rijden. Emmelie won de behendigheidsrit, maar Evi had aan een derde plaats in deze wedstrijd voldoende voor de eindzege. Emmelie werd tweede, Sanne Jongenelen (de 14-jarige zus van de winnares en zelf in 2012 en 2013 de beste) legde beslag op de derde plaats.

Zowel Mathijs als Evi mogen de Rini Free-wisselbokaal (vernoemd naar de grondlegger van de Kleine Tour) definitief houden, omdat zij de jeugdronde voor de derde keer op rij hebben gewonnen.

Uitslagen behendigheidsrit jongens

1. Mathijs de Kok, 2. Max Romme, 3. Robin van Kaam, 4. Brent Jongenelen, 5. Ian Trouw, 6. Kyle Zantboer, 7. Sven Ehbel, 8. Rick Augustijn, 9. Luuk Leeuw, 10. Romano van Bers.

Uitslagen behendigheidsrit meisjes

1. Emmelie de Kok, 2. Eva Heshof, 3. Evi Jongenelen, 4. Ida Zantboer, 5. Marena van Bers, 6. Sanne Jongenelen, 7. Evy Luijsterburg, 8. Iris de Wit, 9. Lisa de Hoog, 10. Kyra Trouw.

Individueel eindklassement jongens

1. Mathijs de Kok, 2. Max Romme, 3. Brent Jongenelen, 4. Luuk Leeuw, 5. Ian Trouw, 6. Rick Augustijn, 7. Romano van Bers, 8. Robin van Kaam, 9. Xam Hage, 10. Rens Cooijman.

Individueel eindklassement meisjes

1. Evi Jongenelen, 2. Emmelie de Kok, 3. Sanne Jongenelen, 4. Eva Heshof, 5. Ida Zantboer, 6. Kiki Heshof, 7. Marena van Bers, 8. Lotte Iriks, 9. Lisa de Hoog, 10. Iris de Wit.

Eindklassement ploegen jongens

1. Rabobank Zuidwest-Brabant, 2. Jolanda’s Pedicure Salon, 3. P.S. Nachtdistributie

Eindklassement ploegen meisjes

1. Sportshop Heshof, 2. Formido Steenbergen, 3. Dansschool Brouwersgast

Eindklassement etapperijden jongens

1. Vuurwerkland Steenbergen, 2. Jolanda’s Pedicure Salon, 3. Boekhandel Vermeulen

Eindklassement etapperijden meisjes

1. Madri Install Service, 2. Bouwbedrijf Verkaart, 3. Leys BV.

Kijk voor de volledige uitslagen op www.kleinetour.nl

Fotoalbums van de Kleine Tour vindt u via

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-dinsdag-23-augustus.html

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-maandag-22-augustus.html

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-woensdag-24-augustus.html

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-donderdag-25-augustus.html

https://kijkopsteenbergen.nl/albums/kleine-tour-2016-vrijdag-26-augustus.html

Foto’s Mark Koenraadt