Winnaars boek over 400 jaar De Heen bekend

STEENBERGEN/DE HEEN – Namens de makers, Riena en Martin Valkhoff, en de Stichting Leefbaarheid De Heen mocht KijkopSteenbergen vijf exemplaren verloten van het boek ‘Een Rondje De Heen’, dat is verschenen ter gelegenheid van het 400-jarig bestaan van het dorp. De winnaars hiervan zijn Franca van Kuijk-Buijs, Helma van Oers-Huijsmans, Hugo en Ina Rombout-van Kastel, Peet Dalmeijer en Miek Brouwers-Huijsmans.

Zij hebben inmiddels allemaal persoonlijk bericht gehad, inclusief een boekenbon waarmee zij zondag 15 juni ‘Een Rondje De Heen’ kunnen ophalen bij de Stichting De Heen 400 jaar, tijdens de Boerenmarkt die dan in het dorp wordt gehouden vanwege het vierde eeuwfeest.

De activiteiten duren van 12.00 tot 18.00 uur en spelen zich o.a. af op het terrein van De Uitwijk, de daarnaast gelegen boerderij van de familie De Neve aan de Heensedijk, de jachthaven, in de kerk en op het Benedensas.

Op het programma staan onder meer de tentoonstelling Hoekkunst, een streekproductenmarkt, oude tractoren en auto’s, foto-expositie, oud-Hollandse- en ook boerenspelen van weleer. Ook het bakhuisje – dat wordt gerestaureerd en een blijvende herinnering wordt aan het 400-jarig bestaan – is toegankelijk.

De inwendige mens komt evenmin iets te kort, dankzij de aanwezigheid van bijvoorbeeld een Schouwse palingrokerij en bij ’t Goeleven wordt een varken aan het spit gebraden.