Winkeliers zijn blij met verruiming, maar staan nog niet te juichen

STEENBERGEN – Dankzij het befaamde Nederlandse poldermodel mocht Rutte tijdens de persconferentie van deze week een kleine verlichting voor ondernemend Nederland aankondigen. Naast thuisbezorgen mogen winkels met een niet-essentieel assortiment de producten nu ook door de klant af laten halen bij de winkel. Een bescheiden tegemoetkoming die door winkeliers in Steenbergen als positief wordt ervaren.

“Het is in ieder geval íets,” aldus Roel van Kaam eigenaar van de modezaken Vato Moda en Vata Moda. “Het blijft wel zuur dat we niet gewoon open kunnen. In iedere winkel in Steenbergen kan fysiek winkelen gewoon veilig, maar wij hebben te lijden onder de grote koopcentra.” Liever zag hij dat er maatwerk zou komen voor de kleinere plaatsen.  “Wij zijn geen koopgoot waar het publiek doorheen stroomt. Wij kunnen dat hier prima regelen. Nu sneuvelen er ondernemers terwijl dat niet nodig is.”

Foto: Op geheel eigen wijze kondigt Roel van Kaam via social media aan dat vanaf aanstaande maandag de Vato/Vata-take away geopend is.

In de ledeneditie van Steenbergse Courant van deze vrijdag 5 februari staat hierover een uitgebreid artikel met meer informatie.
Word nu lid en ontvang deze editie alsnog!