Wind speelde deelnemers aan Steenbergs Golfkampioenschap wel parten

STEENBERGEN – Vrijdag 27 september namen 19 dames en 53 heren deel aan het inmiddels 18e Steenbergs Golfkampioenschap dat op de Golfbaan Grevelingenhout in Bruinisse werd gespeeld. Na een pittige strijd, waarbij vooral de wind de deelnemers parten speelde ging de winst in poule A naar Robbert Akkersmans, in poule B naar Mario Koevoets en bij de dames naar Manon Frankhuizen.

De wedstrijd werd gestart in een (semi) shotgun waardoor de deelnemers binnen een kwartier allemaal aan de slag waren. Viereneenhalf uur later konden de scorekaarten worden gecontroleerd en verwerkt en was er gelegenheid om even na te praten. Er kon ook een Ofyr-barbecue worden gewonnen die beschikbaar was gesteld door de sponsor. Wie met zijn bunkerslag de bol in de barbecue wist te slaan kon zich eigenaar noemen van deze Ofyr. Helaas wist geen van de deelnemers aan de eis te voldoen.

Prijswinnaars

In brasserie Puur aan de Kaaistraat werden aan het eind van de dag de prijswinnaars van het kampioenschap bekend gemaakt. In de A-poule mag Robbert Akkermans zich kampioen 2019 noemen vanwege zijn score met 37 Stablefordpunten. Dit jaar is het de zevende maal dat zijn naam in de wisselbeker wordt gegraveerd. Op vijf punten werd de winnaar gevolgd door Gerard Dogge, terwijl Jos van Oers met 31 punten de derde plaats bezet. In poule B, voor spelers met een handicap hoger dan 25 ging de winst naar Mario Koevoets ( 34 punten), gevolgd door Jam Bom (33) en Wim de Kiviet (29).
Bij de dames waarbij in één poule werd gespeeld eindigde Manon Frankhuizen als nummer 1 (36 punten) gevold door Jenny Helmons (33) en Elly Mangnus (33). Alle prijswinnaars ontvingen een medaille, bloemen of wijn en een cadeaubon van Oerlemans Mode.