Wim Roovers nieuwe voorzitter vv Steenbergen

STEENBERGEN – Meerdere jeugdteams van vv Steenbergen hebben gisteravond voor het eerst getraind op het nieuwe kunstgrasveld van de voetbalvereniging, die sinds kort in Wim Roovers haar nieuwe voorzitter kent.

‘Trots en vereerd’ heeft Roovers het voorzitterschap van de grootste club van Steenbergen aanvaard, vertelt de 55-jarige Steenbergenaar, die de afgelopen bijna vijf jaar penningmeester was ,,Een ideale manier om de vereniging op alle fronten goed te leren kennen,’’ stelt hij.

'Prima te combineren met Kleine Tour'

Roovers is ook voorzitter van de Kleine Tour. ,,Daaraan ben ik toen vrijwel tegelijkertijd begonnen en ook dat is en blijft een enorme eer om te mogen doen. Deze twee functies zijn wat mij betreft prima te combineren. De Kleine Tour voltrekt zich immers in de zomervakantie, wanneer er niet wordt gevoetbald. Maar ik heb nu m’n handjes wel vol hoor.’’

,,Ik heb er heel veel zin om aan de slag te gaan. Dankzij het nieuwe kunstgrasveld kunnen weer actief beginnen met het werven van sponsoren en leden,’’ vervolgt Roovers, die in het bestuur gezelschap houdt van Sjef Dam en Wim van der Wegen, want zij zijn beiden voor een periode van drie jaar herkozen. Rob Driessen is nieuw in het bestuur gekozen en gaat zich inzetten voor jeugd- en technische zaken.

'Blij dat mijn voorganger betrokken blijft'

Aftredend voorzitter John Freekenhorst werd door de leden tot bestuurslid benoemd, met als specifieke taken het opzetten van een nieuwe sponsorstructuur en het privatiseringstraject. Freekenhorst legde het voorzitterschap neer, omdat hij in de weekends geen gelegenheid heeft wedstrijden bij te wonen. ,,Ik ben blij dat John op deze manier betrokken blijft,’’ aldus Roovers.

Alleen de vacature van penningmeester bij vv Steenbergen is nu nog niet vervuld. Wie deze taak op zich wil nemen, of eerst meer informatie wil inwinnen, kan contact opnemen via secretaris@vvsteenbergen.nl

De D1, uitkomend in de hoofdklasse, was gisteravond één van de eerste elftallen die op het kunstgrasveld mocht trainen en dat beviel zowel de oefenmeesters als de spelers uitstekend.

Wim Roovers is de nieuwe voorzitter van vv Steenbergen.