Willy Knop geïnstalleerd als wethouder

STEENBERGEN – Willy Knop is officieel geïnstalleerd als wethouder namens de Volkspartij. Dat gebeurde donderdagavond tijdens een bijzondere raadsvergadering op het gemeentehuis. Ten overstaan van de raad, het college en een volle tribune met familie en vrienden, legde Knop de eed af. Hij vult hiermee de plek op die was ontstaan in het college na het vertrek van de VVD uit de vorige coalitie en daarmee ook hun wethouder Petra Lepolder.  

Het geduld van de gasten die speciaal voor Willy Knop waren gekomen, werd wel op de proef gesteld. Eerst stond namelijk de vaststelling van het nieuwe coalitieakkoord op de agenda, wat de nodige discussies opleverde. Pas tegen 22:30 uur was het officiële moment waarna er ruimte was voor felicitaties en een drankje in de hal van het gemeentehuis.

Uren opnieuw verdeeld

Met de komst van Knop in de ‘wethoudersploeg’, zijn ook de uren opnieuw verdeeld. Wethouder Baartmans, Prent en Krook staan elk voor 1,0 fte en Knop voor 0,8 fte. Dat is samen de maximale tijdsbestedingsnorm van het college die de raad kan benoemen. De exacte portefeuilleverdeling wordt op korte termijn bekendgemaakt. Wel is al duidelijk dat Knop Economie en Ruimtelijke Ordening voor zijn rekening gaat nemen.

Kritiek D66

Tijdens de raadsvergadering werd nog wel een kritische vraag gesteld door Tim Huisman van D66 die aanhaalde dat de Volkspartij altijd heeft gezegd maximaal drie wethouders in het college te willen hebben. Michel Lambers reageerde daar namens de Volkspartij op. “Als wij vorig jaar in de coalitie waren gekomen, dan had u gelijk gehad. Nu is de situatie dat er drie wethouders zitten die uitstekend werk verrichten, en dan zouden wij iemand weg moeten sturen? Los van dat dat ons niet zou lukken, willen we dat ook niet.”

Tekst & foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl