Willem van den Berge: “Ik wil consequent zijn en ben solidair met een betrouwbaar fractiegenoot”

STEENBERGEN – De inmiddels ex-fractievoorzitter van de PvdA, Willem van den Berge zegt om meerdere redenen het besluit genomen te hebben om zijn lidmaatschap van PvdA-Steenbergen op te zeggen. “De houding van het bestuur tegenover Lesley Molhoop was de spreekwoordelijke druppel die bij mij de emmer deed overlopen”, zo stelt hij.

De emmer liep blijkbaar vol door wat zaken die hem binnen de eigen partij lokaal niet zinden, maar werd naar zijn zeggen eveneens gevuld door de houding van de landelijke PvdA. “Ik voelde me al meer en meer niet thuis bij de PvdA”, zegt Van den Berge. Als voorbeeld noemt hij de korting op de Wajong uitkering. “Die is vanuit de portefeuille van de PvdA tijdens de afgelopen regeerperiode ingesteld. Nu de partij in de oppositie zit komt men er fel tegen uit. Dit is slechts een van de voorbeelden”.

Samenstelling Kieslijst

De druppel die Willem van den Berge lokaal teveel werd is de manier waarop volgens hem zijn partijbestuur afspraken met Lesley Molhoop niet nakwam en de gang van zaken die aan het samenstellen van de PvdA kieslijst vooraf ging.

“Om te beginnen is de kiescommissie door het bestuur samengesteld en niet door de ledenraad. Er is een vete tussen Korrie van Kampenhout en Lesley Molhoop. Van Kampenhout zat in de kiescommissie. Vervolgens wordt Molhoop op een derde plaats gezet. Daar kon ik mij overigens goed in vinden. Lesley is inderdaad geen lijsttrekker. Maar hij is een betrouwbaar raadslid, dat altijd zijn huiswerk goed deed. De derde plaats was niet onverdienstelijk. Vervolgens worden er afspraken met hem gemaakt, die niet worden nagekomen. En Lesley werd buiten de verkiezingscampagne gehouden. Dit vind ik niet eerlijk en niet goed. Om dan alleen maar wat te morren is niet mijn manier. Ik wil consequent zijn. En daarnaast ben ik solidair met een fractiegenoot die zijn werk goed deed”.

Eigen Lijst

Het gevolg is dat Willem van den Berge nu samen met Lesley Molhoop tot aan de verkiezingen verder vaart onder een eigen vlag: ‘Lijst Sociaal Steenbergen’. PvdA Steenbergen verliest hierdoor twee van de drie zetels in de gemeenteraad.