Wilderniswandeling in de Dintelse Gorzen

STEENBERGEN – Zondag 10 september organiseert Natuurmonumenten een wandeling door de Dintelse Gorzen. Belangstellenden worden door een vrijwillige boswachter meegevoerd door wat Natuurmonumenten aanmerkt als het mooiste gebied van het Krammer-Volkerak.

En dat is ontegenzeggelijk een verdiend label. Het landschap van de Dintelse Gorzen kenmerkt zich door vlaktes met grassen en bloemen, afgewisseld door ruige struiken van Vlies ren Lijsterbes. Het gebied is een eldorado voor tal van vogels, maar er zijn ook Hooglanders te bewonderen. En er is een prachtig zicht over het Krammer-Volkerak.

Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden. Dat kan via www.nm.nl/agenda. Deelnemers doen er goed aan om stevige schoenen aan te trekken want het terrein kan drassig zijn.

Het vertrek op zondagochtend 10 september is om uiterlijk 09.30 uur vanaf de parkeerplaats bij De Dintelse Gorzen aan de Vlietdijk 2-4 in Dinteloord. De wandeling duurt tot ongeveer 12.00 uur. Leden van Natuurmonumenten betalen voor deze wandeling  5,00 euro, niet-leden betalen 3 euro meer.