Wildbeheereenheid tijdens opschoondag verrast met de Heraut

STEENBERGEN/DE HEEN – De Wildbeheereenheid Steenbergen (WBE) heeft vanmiddag uit handen van waarnemend burgemeester Joseph Vos de Heraut in ontvangst mogen, als blijk van waardering vanuit de gemeente voor de verdiensten van de organisatie.

Nietsvermoedend kwamen de leden van de Wildbeheereenheid vanmiddag bijeen, nadat zij de ochtend al goed hadden besteed aan het opruimen van zwerfafval in het kader van de landelijke opschoondag.

Er wachtte de leden bij eetcafé ‘t Goeleven in De Heen echter niet alleen een welverdiend middagmaal, maar ook waarnemend burgemeester Joseph Vos. Aangezien hij de ambtsketting om zijn schouders droeg, concludeerden enkele aanwezigen dat er iets bijzonders aan de hand moest zijn.

Een juiste inschatting, want naast woorden van waardering voor het werk van de WBE bracht Vos hen ook ‘De Heraut’: de gemeentelijke onderscheiding die sinds 2007 wordt uitgereikt aan personen of groepen die zich op bijzondere wijze inzetten voor de gemeenschap.

Vos overhandigde het beeldje van de stadsomroeper, een miniatuur replica van het beeld dat voor het oude stadhuis staat, en de bijbehorende oorkonde aan een trotse Herman Riemslag. Hij was 25 jaar geleden namens de WBE mede-initiatiefnemer voor de allereerste opruimdag in de gemeente Steenbergen. De organisatie van deze actie werd in 2008 door de gemeente zelf overgenomen, maar de 100 leden van de WBE leveren er jaarlijks nog steeds een belangrijke bijdrage aan.