Wildbeheereenheid Steenbergen verzamelde dik 1500 kilo zwerfafval

STEENBERGEN – De twintig leden van Wildbeheereenheid Steenbergen hebben evenals vorige jaren de handen flink uit de mouwen gestoken in het kader van de landelijke opschoondag. Uit het gebied tussen Dinteloord en De Eendracht werd een forse berg zwerfafval gehaald.

“Het is feitelijk in en in triest dat er zoveel afval wordt gedumpt. Naast forse dumpingen, waarbij behoorlijke hoeveelheden huisafval wordt geloosd, gaat het ook om enorm veel klein spul. Denk daarbij aan blikjes, petflessen, plastic en andere klein zwerfafval dat achteloos wordt gedumpt”, vertelt Willem van Es van de Wildbeheereenheid. “Het zijn wandelaars, fietsers en vooral ook automobilisten die hun afval gewoon in de berm gooien. Naast autobanden en ander grofvuil gaat het vooral ook om bierblikjes en flessen”.

Jachtopziener Rob Mulder vult daarbij aan: “Er zitten opvallend veel vreemde biermerken bij. Gedumpt door mensen die niet echt geleerd hebben om zuinig op het milieu te zijn en wat dat betreft over een andere moraliteit beschikken”.

Uitstekende medewerking gemeentewerkers

Het tweetal is blij met de soepele medewerking die steeds vanuit gemeente Steenbergen wordt gegeven. “Op de milieustraat bijvoorbeeld kunnen we altijd terecht. En ook vandaag weer werkt de gemeente enorm mee. Kijk daar komt de vrachtwagen al die de berg zwerfafval die onze mensen verzamelen keurig oppikken”.

Eigen gebiedje schoongemaakt

Het is inmiddels einde zaterdagochtend. En de leden van Wildbeheer Steenbergen rijden met hun volle aanhangers af en aan. “Ieder van hen heeft binnen het eigen jachtgebied zoveel mogelijk zwerfafval verzameld. Als alles hier gelost is komen we bij elkaar voor een gezellige lunch”. En zo wordt het nuttige met het aangename afgesloten.

Foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl