Wild West taferelen bij marathon van MJW De Klup

WELBERG – ‘Het Wilde Westen’ is het thema van de 15de marathon van MJW De Klup, waarvoor wethouder Cor van Geel – getooid met cowboyhoed – gisteravond om acht uur letterlijk en figuurlijk het startschot loste.

Op de vraag van voorzit(s)ter Monique Slokkers of iemand van plan was in slaap te gaan vallen, klonk een volmondig ‘nee’ uit alle kelen van de deelnemende kinderen.

Om de jeugd – van 8 t/m 13 jaar – zestien uur lang wakker te houden, stond een reeks activiteiten op het programma, zoals lassowerpen, het gekke bizonspel en een zeskamp.

Op deze manier werkt De Klup tegelijkertijd aan haar belangrijkste doelstellingen: sociaal en creatief bezig zijn, kinderen de gelegenheid geven om zichzelf te ontplooien, hun grenzen te verleggen, samenwerken en elkaar leren waarderen.

Voor de bijzondere prestatie, het volbrengen van de (nacht)marathon, ontvangen alle deelnemers een foto én een medaille.

Tijdens het laatste uur, vandaag van elf tot twaalf, komen ook andere leden van De Klup en ouders naar de barak om de laatste loodjes iets minder zwaar te maken.