Wijze van invulling politiebegeleiding Kleine Tour nog onduidelijk

STEENBERGEN – Hoe de begeleiding van de rennertjes aan De Kleine Tour precies ingevuld gaat worden, is nog niet bekend. Ondanks deze onzekerheid is voorzitter Wim Roovers (foto) ervan overtuigd dat het welzijn van de renners hierdoor niet in het gedrang zal komen tijdens deze editie van het jeugdwielerevenement. "Gemeente en politie hebben ons de veiligheid van de deelnemers gegarandeerd. We weten dat er op alle gevaarlijke kruispunten en de grote provinciale wegen een eenheid van de politie aanwezig zal zijn. Hoe dat precies ingevuld wordt, is nog onduidelijk maar we hebben er alle vertrouwen in.”

Vanuit de organisatie wordt eveneens moeite gedaan om de risico’s tijdens de etappes tot een minimum te beperken. “We hebben wat extra vrijwilligers en verkeersregelaars om de zaak in goede banen te leiden. En we zullen allemaal een tandje bij moeten zetten. Verder is er een kleine routewijziging in één van de etappes doorgevoerd maar dat waren we toch al van plan omdat dat al een knelpunt was. Als wij er geen geloof in zouden hebben, waren we er niet aan begonnen. Als bestuur staan we op het standpunt dat de situatie acceptabel en veilig is.”

Belonen

De deelnemertjes zelf zullen op speelse wijze gemotiveerd worden om goed op te letten onderweg. “Je kunt kinderen niet verantwoordelijkheid stellen voor hun eigen veiligheid. Maar bij de puntentoekenning voor het etapperijden kijken we dit jaar wel meer naar criteria als veilig rijden en goed opletten.  Door middel van zo’n vorm van beloning denken we het omgevingsbewustzijn bij de kinderen te vergroten.”

Wie meer informatie wil over het evenement, wordt sinds vandaag op de wenken bediend door de nieuwe website www.kleinetour.nl of via de Facebook-pagina van de organistie (Kleine Tour Steenbergen).

Foto: Dasja Abresch©Steenbergse Courant