Wijkvereniging ’t  Drievierde onderstreept het belang van buitenspelen

STEENBERGEN – Ook dit jaar besteedde wijkvereniging ’t Drievierde aandacht en energie aan de Nationale Buitenspeeldag. “Het is voor kinderen heel belangrijk om buiten te spelen. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden”, stelt Ad Vermeulen namens ’t Drievierde.

Afgelopen woensdagmiddag werd het ontmoetingsveldje in de wijk op de hoek Juliana- en Emmastraat daarom omgetoverd tot een leuk speelparadijs, waar de kinderen uit de wijk naar hartenlust konden spelen. Overigens waren ook andere kinderen welkom om zich eens lekker met elkaar uit te leven. Helaas werkte het weer niet bijster mee, al werd het die middag rond half drie droog en gingen de registers open. Voor de dertig deelnemende kinderen was er wat lekkers, voor begeleidende ouders, verzorgers en grootouders stond de koffie klaar. En de kinderen maakten met plezier gebruik van het opgestelde springkussen en het verzamelde speelgoed.

“Buiten gaat een nieuwe wereld voor de kinderen open”

“Maar liefst 1 op de 5 kinderen speelt niet of slechts wekelijks een keertje buiten. Dat is niet goed. Buiten gaat een nieuwe wereld voor de kinderen open. Hun fantasie wordt geprikkeld, het is avontuurlijk, ze spelen met andere kinderen en het maakt hen vrolijk en blij. Daarbij is het ook goed voor hun gezondheid en bijvoorbeeld de motoriek. Juist in een tijd waarin 80% van de kinderen niet genoeg beweegt en veel speelomgevingen zijn verwaarloosd, kan er niet voldoende aandacht naar uitgaan. Dat geldt ook voor de kinderen in onze wijk, ondanks het feit dat we regelmatig activiteiten voor hen organiseren en ze elkaar regelmatig ontmoeten”, zo onderstreept Ad Vermeulen het belang van het buitenspelen.

Foto's: 't Drievierde