Wijkteams presenteerden zich in drie kernen van de gemeente

NIEUW-VOSSEMEER / DINTELOORD / KRUISLAND – Vanochtend hebben de drie wijkteams van Nieuw-Vossemeer, Dinteloord en Kruisland zich gepresenteerd aan belangstellende dorpsgenoten. Wie de tenten bezocht waarin zij zich presenteerden kon persoonlijk kennismaken, kreeg een kopje koffie aangeboden en kreeg info over de doelstellingen van de betreffende teams. Ook kon een kleine enquete worden ingevuld.

De bedoeling van de wijkteams is naast onderhoud van de openbare ruimte – met daarbij de nadruk op het groen – tevens te functioneren als direct contact vanuit gemeente Steenbergen met de bewoners van de diverse wijken. Een uitstekend initiatief dat er voor kan zorgen dat het met de betrokkenheid wederzijds weer goed gaat komen. “De teams zijn als het ware de extra ogen in de wijk”, vertelt verantwoordelijk wethouder Cors Zijlmans. Hij benadrukt daarbij dat de ogen van de bewoners zelf zeker zo belangrijk zijn. “Wanneer er iets niet klopt in de wijk, dan hoop ik dat de bewoners dat signaleren en het direct melden. Omdat de leden van de wijkteam meer en meer bekenden zullen worden, wordt dat juist ook heel gemakkelijk. En gaandeweg ontstaat er een situatie waarbij de teams de omgeving nauwlettend in de gaten houden. Nu gaat de aandacht vooral uit naar het onderhoud, maar het is ook de bedoeling dat wanneer bijvoorbeeld bij een alleenstaande de gordijnen wel opvallend lang dicht blijven, er eens wordt geïnformeerd of alles toch in orde is”, aldus de wethouder.

Meer over de wijkteams in Steenbergse Courant

In de Steenbergse Courant van a.s. vrijdag komen we nog uitgebreid terug op deze wijkteams en de positieve gevolgen die de oprichting ervan heeft. “Want die positieve gevolgen zijn er zeker, zo is gebleken uit de pilot die we vorig jaar hebben gedaan”, zegt Cors Zijlmans.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant