Wijkteams in Steenbergen, Welberg en De Heen presenteren zich

STEENBERGEN/WELBERG/DE HEEN – Zaterdag 17 juni kunnen inwoners van Steenbergen, Welberg en de Heen kennis maken met het wijkteam dat bij hen in de wijk werkt. Tussen 10.00 tot 12.30 uur presenteren deze teams zich en kunnen wijkbewoners terecht met al hun vragen, opmerkingen, ideeën en tips over de openbare ruimte. De wijkteams staan die dag in Steenbergen op de Markt, in Welberg bij gemeenschapshuis De Vaert en in De Heen in gemeenschapshuis De Stelle. Ook de Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen (SWOS), Steunpunt Mantelzorg Steenbergen, WijZijn Steenbergen en Vraagwijzer zijn aanwezig voor vragen.

 “Inwoners weten als geen ander wat er speelt in hun buurt. Met de wijkteams hopen we dat inwoners en de gemeente elkaar sneller en beter kunnen vinden. Ik nodig dan ook iedereen uit om even langs te komen zaterdag. Zeker nu ook de teams van SWOS, Mantelzorg, WijZijn en Vraagwijzer aanhaken. De koffie staat klaar!”, aldus wethouder Cors Zijlmans. Hij is zaterdag ook aanwezig: rond 10.15 uur op de Markt in Steenbergen, om 11.00 uur in Welberg gemeenschapshuis De Vaert en om 11.30 uur in De Heen in gemeenschapshuis De Stelle.

Een wijkteam onderhoudt het openbaar groen en verricht kleine reparaties aan het straatmeubilair. Ook zijn de teamleden een eerste contact met de wijkbewoners en houden zij een oogje in het zeil. Elk team bestaat uit medewerkers vanuit de gemeente en het werkvoorzieningschap, aangevuld met werkervaringsplaatsen.

SWOS, Mantelzorg, WijZijn en Vraagwijzer

Voor vragen over wonen, zorg, welzijn en vervoer kunnen inwoners terecht bij de medewerkers van Vraagwijzer. Wie informatie wenst over onder andere trainingen, contactgroepen, mantelzorgwaardering, informatieavonden bezoekers kan die halen bij Steunpunt Mantelzorg Steenbergen. En inwoners die vragen hebben over financiën, wetten en regelgeving en die iets voor elkaar willen betekenen kunnen contactopnemen met WijZijn Steenbergen. Stichting Welzijn Ouderen Steenbergen geeft informatie over de inzet van vrijwilligers, diensten en activiteiten om ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig thuis te laten wonen.