Wijkbewoonster bij Vredeskerk en Natuurspeeltuin start AED-actie

STEENBERGEN – Kimberly Krijntjes (26) woont in de Azaleastraat in Steenbergen-Zuid. Ze geeft aan dat een buurt AED bij de Vredeskerk een goede zaak zou zijn. En startte een actie waarbij omwonenden en andere mogelijke donateurs gevraagd wordt om een bijdrage te leveren.

“In onze wijk staan de Gummarusschool en de Vredeskerk en we hebben er de natuurspeeltuin. De gymzaal van de school wordt ook buiten schooltijd vaak gebruikt om te sporten. Daarom zou het voor veel mensen – niet alleen uit onze wijk – gunstiger zijn om een AED te hebben. Hoe sneller deze zijn werk kan doen, des te beter is de kans dat er een leven wordt gered. Mijn oproep is dan ook gericht aan alle wijkbewoners. Meld u aan en geef een donatie”, zegt Kimberly Krijntjes.

Snelheid is van hoogst belang

“Ik ben zelf werkzaam op een intensive care. Ik merk dat er een grote vertraging optreedt bij zowel het starten met het reanimeren als het aansluiten van een AED. En ik weet hoe belangrijk het is om deze zo snel mogelijk te gebruiken.
Aangezien hier veel mensen komen en in de wijk alleen een AED hangt bij het sportpark aan de Seringenlaan (altijd te gebruiken) en de Jumbo (die ‘s avonds laat en ‘s nachts niet te gebruiken is), mag er nog wel een bij. Ook voor bewoners die iets verder van het sportpark wonen dan dat ik woon, zal de AED als deze in de Azaleastraat hangt sneller gehaald zijn. In en rondom het huis krijgen de meeste mensen een hartstilstand. Binnen 6 minuten reanimeren het de AED gebruiken vergroot de overlevingskans en gevolgen na een hartstilstand. Hoe sneller we zijn hoe groter de kans is dat we iemand kunnen redden”, vertelt een gedreven Kimberly.

Link naar de actie

Kimberley Krijntjes is haar actie dinsdagavond gestart via buurtaed.nl. Ze heeft al een aantal buurtbewoners gesproken en kreeg positieve reacties. Daarnaast is ze begonnen met het benaderen van bedrijven en de gemeente en ze stuurde al de eerste appjes met de link om geld te doneren. Over de actie staat veel uitgelegd op de website buurtaed.nl. “Het is de bedoeling dat we binnen 30 dagen het benodigde geld ophalen. Mocht dit onverhoopt niet lukken, dan krijgen alle mensen die hebben gedoneerd hun bedrag netjes teruggestort. Het gaat om een bedrag van 1635 euro dat we nog bij elkaar moeten halen. Via deze link is de donatie pagina te bereiken:
https://www.buurtaed.nl/project/buurtaed-voor-azaleastraat-4651-steenbergen

Door: Peter Vermeulen