Wijk Buiten de Veste wordt uitgebreid met plan ‘Ravelijn’

STEENBERGEN – Projectontwikkelaar ‘SoMa vastgoed’ gaat 22 woningen realiseren in het plan ‘Ravelijn’. De verkoop van dit uitbreidingsplan in de wijk Buiten de Veste gelegen naast de Oosthavendijk start in juni. De ontwikkelaar begint met de bouw wanneer 70 procent van het plan is verkocht. De verwachting is dat medio mei volgend jaar met de bouw gestart kan worden.

SoMa is een samenwerkingsverband tussen bouwbedrijf Maas-Jacobs uit Zundert en Somnium uit Rijsbergen. “We bouwen in het plan meerdere typen woningen. Tien twee-onder-een-kap-woningen en 12 levensloopbestendige woningen”, vertelt projectontwikkelaar Jeroen Stoffelen. “Moderne woningen volgens de laatste bouwstandaarden, dus zeer energiezuinig en met een modern dorpse uitstraling. Er is veel aandacht besteed aan de architectuur waarvoor Omni Architecten tekende”.

Stoffelen legt uit dat het metselwerk van de woningen in witgrijs of in brons wordt uitgevoerd. “De koppen worden in witgrijs uitgevoerd, de tussenliggende woningen in brons. Elke hoekwoning krijgt een dwarskap. Aan de ‘Waterlinie’ komen vier woningen met een erker”, aldus de projectontwikkelaar. Het bouwbedrijf heeft in Buiten de Veste reeds eerder woningen gebouwd. Met name aan het ‘Bastion’ en aan de ‘Waterlinie’ waar twee-onder-een kappers zijn neergezet en aan de Oosthavendijk waar het bedrijf levensloopbestendige woningen bouwde. “We hebben al een aantal positieve reacties gehad waaruit blijkt dat er duidelijk interesse voor het bouwplan is”, zegt Stoffelen. Hij verwacht dat de verkoop voorspoedig zal gaan. Het bouwen van de woningen zal zo’n veertien maanden in beslag nemen.

Informatie is verder te vinden op de website ravelijnsteenbergen.nl en op de facebookpagina ‘Ravelijn’.
[ door Peter Vermeulen ]


Foto’s: impressies van de nieuw te bouwen woningen in het plan ‘Ravelijn’, fase 3 van wijk ‘Buiten de Veste’.

Beelden bij dit artikel