Wietse Visser winnaar 21e Dikteej

STEENBERGEN – Voor de 21e keer organiseerde ‘t Nuuwe Genòòtschap afgelopen zondag bij café De Joosse het Dikteej meej Kwis. De zweetdruppels parelden van de gezichten van de schrijvers die zich zowat een tennisarm penden. Volzinnen in Algemeen Beschaafd Steenberregs; het valt toch allemaal niet mee.

Toen de laatste punt eenmaal gezet was, was het nog niet gedaan met de hersenbrekerij want toen moesten er nog twintig kwisvragen opgelost worden. Het muzikale intermezzo door dweilband D’n Dweilberg bracht verlichting en tegen de tijd dat de jury uit de beraadslagingen terugkeerde, was de eerste polonaise alweer gelopen.

Narrig

De eerste en derde plaats bij het Dikteej hadden een nogal narrig karakter. Als derde eindigde namelijke Patricia Baarendse, de moeder van Nar Boowke. De overwinning staat op naam van Wietse Visser die nog niet zo lang geleden Nar Wiedus als alter ego had. Jean-Marie Koch nestelde zich met een tweede plaats tussen hen beiden in.

Bij de Kwis brachte Elien Wennekers-Slokker het tot een derde plaats. Een tweede was er niet, maar wel een eerste ‘ex aequo’ die ingenomen werd door Caio Bouwens en Thijs Boonman. Gelukkig hoefde zij de bijbehorende plaquette niet doormidden te breken, maar wordt er gewoon eentje bijgemaakt. 

Overdracht

Volgend jaar komen de Genòòtschapsleden voor de 22e keer bij elkaar en dat is gelijk ook de laatste in de huidige samenstelling. De heren en dame kondigden aan de pen graag over te willen dragen aan een nog ‘nuuwer’ genootschap. De oproep vond gehoor want de eerste belangstellende meldde zich al voor de laatste deelnemer de deur uit was. Dat zit voorlopig dus nog wel snor met het Dikteej.