Wielerwedstrijden Wielercriterium mogelijk naar september of oktober

STEENBERGEN – Stichting Wielercriterium Steenbergen laat weten dat ook de op zondag 17 mei geplande wielerwedstrijden voor junioren meisjes en jongens niet doorgaan. Er is overleg met de Wielerunie of een verplaatsing naar de maanden september of oktober mogelijk is.

Een besluit hierover wordt pas genomen zodra het organiseren van wielerwedstrijden weer is toegestaan. Wanneer verschuiving naar het najaar niet mogelijk is, dan wil het Wielercriterium de wedstrijden naar 2021 doorschuiven.
De activiteiten die het Steenbergse wielercomité op een later moment dit jaar op het programma heeft staan gaan vooralsnog wel door, uiteraard ook allemaal afhankelijk van de ontwikkelingen rond het corona virus.
Het gaat dan om de Vuelta Dikke Banden Race voor de Steenbergse schooljeugd op vrijdag 5 juni, het Steenbergs wielercafé op vrijdagavond 7 augustus in restaurant De Watertoren – in het kader van de doorkomst van de Ronde van Spanje in Steenbergen – en de wieleractiviteiten op zondag 16 augustus op de carpoolplaats bij de Watertoren, waaraan de Steenbergse jeugd belangeloos kan meedoen en waar op optreden van de Amsterdamse stuntfietser Patrick Smit op het programma staat.