Wielerploeg Rabo Liv Giant traint in Steenbergen voor WK

STEENBERGEN – De vrouwen van de Rabo Liv Giant-wielerploeg – onder leiding van teammanager Koos Moerenhout uit Welberg en met wereldkampioene Marianne Vos in de gelederen – hebben vandaag vanuit Steenbergen getraind voor de wereldkampioenschappen tijdrijden.

Op de voorgrond wereld- en Olympisch kampioene Marianne Vos, bij de start van de trainingsrit van de Rabo Liv Giant-ploeg.

De complete formatie van twaalf dames ging van start bij 't Cromwiel voor een rit van zo'n 75 kilometer, onder meer over de Kreekraksluizen, de Philipsdam en langs Nieuw-Vossemeer weer naar Steenbergen.

Moerenhout zelf reed ook mee, om onderweg waar nodig aanwijzingen te geven aan zijn 'pupillen'. De ploeg doet op 22 september in Florence mee aan de WK tijdrijden voor merkenteams, een wedstrijd die sinds vorig jaar op de internationale wielerkalender prijkt. ,,Toen zijn ze vierde geworden, nu doen we er alles aan om met een goede voorbereiding op het podium te komen,'' aldus Moerenhout.

,,Er zijn niet veel wedstrijden om te oefenen, dus komen we meermaals samen om specifiek te trainen voor dit kampioenschap. In Florence krijgen we te maken met een vlak parcours, dat maakt ons tot één van de favorieten en vandaar ook dat we in deze omgeving zijn gaan fietsen.''

,,Op de lange, overzichtelijke wegen die je hier hebt, kun je namelijk lekker doorknallen. En dat hebben we ook gedaan. Vooral op de Philipsdam ging het echt volle bak. We reden in twee ploegen van zes, die elkaar flink opjoegen. Met een paar stopmomenten erbij, kwamen we toch nog aan een gemiddelde van 40 kilometer per uur.''

Teammanager Koos Moerenhout 'moest' zelf ook flink aan de bak.