Wielerliefhebbers in gemeente Steenbergen moeten wellicht wachten tot Vuelta 2022

STEENBERGEN – De doorkomst van de Vuelta in augustus gaat definitief niet door. La Vuelta Holanda heeft de start van de Ronde van Spanje die dit jaar in augustus zou plaatsvinden teruggegeven aan de Spaanse organisatie. Het verplaatsen van de drie etappes door Nederland naar het late najaar gaf teveel problemen.

Martijn van Hulsteijn, projectdirecteur La Vuelta Holanda gaf aan waarom: “We hebben met alle partijen om de tafel gezeten om uit te zoeken of de start in het najaar zou lukken, maar het bleek een te lastige opdracht. Het verplaatsen van drie etappes, op drie dagen met start en finishplaatsen op diverse plekken bleek een brug te ver. Zo hadden we bijvoorbeeld niet de beschikking over de Jaarbeurs, een onmisbare schakel in de hele organisatie. Daarnaast zijn in het najaar veel wegwerkzaamheden rondom de 34 doorkomstgemeenten. De impact zou te groot zijn. Nog los van de wenselijkheid en onzekerheid in corona-tijd.”

Optie 2022 onderzoeken

Javier Guillén, directeur van Unipublic, La Vuelta: “Wij wilden niets liever dan een start in Nederland en zijn dan ook teleurgesteld dat het vanwege deze vervelende omstandigheden niet door kan gaan. We zijn diep onder de indruk geraakt van de organisatie in Nederland en hopen dan ook vurig dat we in 2022 door kunnen gaan met elkaar. We gaan deze optie nu samen onderzoeken.”

“Hopen op nieuwe kans”

Wethouder Esther Prent, gemeente Steenbergen:  “We vinden het natuurlijk ontzettend jammer dat de Vuelta dit jaar niet in Nederland start.  Laten we hopen op een nieuwe kans in 2022.  Ik wil de initiatiefnemers uit Steenbergen en Dinteloord via deze weg heel hartelijk danken voor hun energie en enthousiasme, voor de feestelijke activiteiten die ze rondom doorkomst van de Vuelta hebben  geïnitieerd. Ook veel dank aan alle vrijwilligers die zich al hadden aangemeld om een feestelijke en veilige doorkomst mogelijk te maken.” 

Foto: Bouwclub De Leuttrappers lanceerde in augustus 2019 een ludieke actie waarbij den rode Vueltastier nabij de rotonde bij Dinteloord plaatste. De stier moet nu helaas worden ondergedekt, al ligt verhuizing naar elders meer voor de hand.