Wielercriterium Steenbergen organiseert grote Fietsoriëntatietocht

STEENBERGEN – Stichting Wielercriterium Steenbergen viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. In verband met dit jubileum wordt er in het weekend van 15 tot en met 17 juni a.s. een groots opgezette wielerdriedaagse georganiseerd, met als hoogtepunt op zondag 17 juni de organisatie van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen voor jeugdwielrenners (jongens en meisjes 8 t/m 14 jaar).

Maar ook op vrijdag 15 juni vinden al diverse activiteiten plaats zowel in de ochtend als in de middag. Tussen 11:00 en 12:00 uur kan worden gestart in de fiets-oriëntatietocht vanaf de feesttent op de Markt.
De tocht voert de fietsers via een prachtig opgezette route door een gedeelte in de regio.
Onderweg worden een 3-tal stopplaatsen aangedaan waar de deelnemers zullen worden voorzien van een natje en een droogje. De totale lengte van de tocht is circa 45 km.
Op alle drie de stopplaatsen zijn medewerkers van de wielerstichting aanwezig om enkele vragen te stellen. Deze vragen hebben in de meeste gevallen betrekking op de plaatselijke  en/of de Nederlandse wielersport. In totaal moeten 10 vragen worden beantwoord.
Voor die deelnemers die de meeste  vragen goed weten te beantwoorden zijn enkele leuke prijsjes beschikbaar .
Inschrijven voor de tocht kan via inschrijfformulieren die te vinden zijn in de winkels van Jumbo Steenbergen, Primera Steenbergen en bij brasserie De Kaai in Steenbergen.
Het is ook mogelijk om vanaf 11.00 uur op vrijdag 15 juni bij de start in te schrijven, waarna alle deelnemers een routebeschrijving ontvangen.

Naar verwachting zullen de fietsende recreanten tussen half 4 en half 5 weer terug zijn in Steenbergen, waar D.J. Christje alle deelnemers nog een uurtje vermaakt met gezellige Nederlandse muziek. De deelname is voor iedereen geheel gratis .
Stichting Wielercriterium Steenbergen hoopt dat veel mensen deze sportieve activiteit zullen waarderen en rekent dan ook op een grote deelname.