Wie wordt de Steenbergse voorleeskampioen?

STEENBERGEN – Acht leerlingen van even zoveel basisscholen binden morgen, zaterdag 20 februari, de strijd met elkaar aan tijdens de lokale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Het Steenbergs voorleeskampioenschap wordt van 15.00 tot 17.00 uur gehouden in de vestiging van bibliotheek Het Markiezaat aan de Blauwstraat, waar belangstellenden vanaf 14.50 uur van harte welkom zijn.

De deelnemers zijn Lennard Baartmans van De Nieuwe Veste, Lotte Iriks van de Gummarusschool, Carolien van Poortvliet van Maria Regina, Eline van Vugt van de Pius X, Louise Klaasman van de Groen van Prinstererschool, Justin Nieuwland van de Petrus en Paulusschool, Cheyenne Haacke van Merijntje en Anouk van Osta van De Zonneberg.

De kandidaten lezen allemaal een stukje voor uit een door hen zelf gekozen kinderboek. De presentatie van de wedstrijd berust bij Pauline van Loon van Kindertheater Len Copal, waarbij ook een quiz over kinderboekenschrijver Paul van Loon en een ‘regenkoor’ op het programma staan.

De jury bestaat uit Dasja Abresch, Ingrid de Graaf van de bibliotheek en Niels van Kempen, de winnaar van vorig jaar. Zijn opvolg(st)er mag meedoen aan de halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd die op 19 maart plaatsvindt in Goirle.