Wie wordt de nieuwe ‘pliessie’ van ’t Vosse-ol?

NIEUW-VOSSEMEER – De spanning stijgt in ’t Vosse-ol, want wie o wie gaat er in de voetsporen treden van Reinier de Jong, die de afgelopen 25 (!) jaar gestalte gaf aan het personage van Jan Keller, oftewel de veldwachter van het carnavalsfeest. Zijn opvolger wordt op zaterdag 12 november aan het publiek gepresenteerd, tijdens de viering van de 11de van de 11de bij Dorpsherberg De Sterke Duvel op de Hoogte, waar iedereen vanaf 20.30 uur van harte welkom is voor de start van het nieuwe carnavalsseizoen.

Met medewerking van de ‘theemutsen’ Manon Cools en, jawel, Reinier de Jong, zal carnavalsvereniging ’t Vosse-ol daar een avondvullend programma uitrollen. Hofkapel De Vosseblaozers en dj Chrisje nemen hierbij het muzikale gedeelte voor hun rekening.

Met het thema ‘450 jaar Nieuw-Vossemeer’ wordt alvast een voorschotje genomen op het dorpsjubileum van 2017. Rond de klok van elf uur zullen Prins Ruud I, Nar Imke en Grootste Boer Joene hun opwachting maken en niet veel later doet de nieuwe Jan Keller zijn intrede.

Zodra het gevolg compleet is, wordt nieuwe carnavalsmotto wereldkundig gemaakt en aansluitend zal voor de eerste keer ook het nieuwe carnavalslied klinken.

Toegang tot de 11/11-viering is gratis.