Wethouder, raadslid en burgerraadslid benoemd

STEENBERGEN – In de raadsvergadering van gisteravond is Marijke Vos-Kroeze uit Made officieel benoemd tot en geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Steenbergen. Zij volgt de eind vorig jaar opgestapte Vincent van den Bosch op, van wie zij – namens D66 – ook de portefeuilles Financiën, Economie en Milieu overneemt.

Alleen de Volkspartij stemde tegen haar benoeming. Niet omwille van de persoon, benadrukte fractievoorzitter Michel Lambers, maar de Volkspartij vindt dat wethouders binnen de gemeente Steenbergen moeten (komen) wonen ‘en daar ziet het niet naar uit’.

Burgemeester Ruud van den Belt heette mevrouw Vos van harte welkom. ,,Ik ben blij dat het college weer compleet is en zie er naar uit om met je samen te gaan werken,’’ sprak hij.

Ook trad gisteravond Luc Aben officieel toe tot de gemeenteraad, hij neemt bij de VVD de zetel over van de in december overleden Alex van Pelt. Aben was al burgerraadslid; een taak die van hem wordt overgenomen door ex-raadslid Nicky Broos.

Zijn rentree in de lokale politiek stuitte enkel op bezwaar van de Volkspartij, ook in dit geval niet vanwege de persoon, maar omdat de fractie tegen burgerraadsleden in het algemeen is.