Wethouder promoot Vuelta 2020 vanaf dak Watertoren

STEENBERGEN – De opzet is om de Spaanse wielerklassieker Vuelta 2020 die op zondag 16 augustus de gemeente Steenbergen doorkruist regelmatig onder het voetlicht te brengen. Want als het aan het gemeentebestuur ligt, dan wordt die doorkomst een waar feestje. Niet alleen vanwe ge de hoop dat de gemeente positieve aandacht krijgt van de buitenwereld, maar ook om de onderlinge betrokkenheid van bevolking en verenigingsleven verder te versterken. Met die gedachte in het achterhoofd besloot wethouder Esther Prent vanochtend de Vuelta 2020 op grote hoogte te promoten.

Die hoogte werd bereikt via het dak van de Steenbergse voormalige watertoren aan de Nassaulaan. Hoewel het plannetje aanvankelijk in duigen leek te vallen, omdat er wellicht wat sneeuw zou kunnen vallen of in elk geval gladheid werd verwacht, verzekerde Fred Joosten van het bedrijf Height Safety Expert dat het moest kunnen. (dit bedrijf geeft training aan ieder die op grote hoogte werkzaamheden moet verrichten).
“We gaan u goed zekeren en er is geen gevaar”, zo verzekerde hij de wethouder. Die vertrouwde daar op en ze klom onvervaard door het bovenste raampje van de watertoren om vanaf het dak een groet te brengen aan de Steenbergse gemeenschap.

“We liggen op kop”

“Ik ben deze week nog naar een Vuelta-bijeenkomst geweest met bestuurders in deze regio. En dan ben ik al best een beetje trots op onze gemeenschap. Want wij zijn al een stuk op weg en hebben wat initiatieven en plannen betreft reeds een flinke voorsprong. Maar we zijn er zeker nog niet. Deze promotie is bedoeld om opnieuw aandacht te vragen voor het evenement dat over tien maanden gaat plaatsvinden. Er hebben zich al zo’n twintig vrijwilligers aangemeld die individueel of namens hun vereniging hebben aangegeven om activiteiten op touw te zetten. Want wil de Vuelta-doorkomst een succes worden, dan zijn die activiteiten belangrijk. Zo maken we er samen een echt feest van”, aldus de wethouder.

Oproep

Zij roept – samen met Bart van Est en Laura van de Goor – iedereen op om zaken te verzinnen die kunnen bijdragen aan de feestvreugde en initiatieven te ontplooien. Wie mee wil helpen kan plannen en ideeën kwijt via het mailadres: vuelta2020@gemeente-steenbergen.nl.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl