Wethouder Prent: Update subsidiebeleid is hoognodig

STEENBERGEN – Het subsidiebeleid van de gemeente Steenbergen is volgens wethouder Esther Prent hoognodig aan een update toe. Begrotingsjaar 2022 gaat daarom benut worden om het huidige beleid te evalueren en verbeteringen door te voeren.

“We lopen tegen zaken aan waarbij de vorm van subsidiëren niet meer aansluit bij de manier waarop wij tegenwoordig omgaan met organisaties,” legde wethouder Prent uit tijdens de presentatie van de Begroting 2022. “Soms beginnen verenigingen er niet eens aan om voor een eenmalige activiteit subsidie aan te vragen, omdat het gedoe er omheen niet in verhouding staat tot het bedrag dat wordt aangevraagd. Dat kan natuurlijk niet. De vraag die we onszelf stellen, is hoe we verenigingen en stichtingen beter kunnen helpen met ons subsidiebeleid.”

Daarbij is er volgens de wethouder geen sprake van een bezuinigingsdoelstelling. “Integendeel, we willen dat de beschikbare gelden beter op de juiste plek terechtkomen zodat zij, effectiever dan nu het geval is, besteed kunnen worden.”

Dit onderwerp maakt deel uit van de Begroting 2022 die de gemeenteraad op 4 november aanstaande behandelt.