Wethouder Prent is contract van ’t Cromwiel aan het onderzoeken

STEENBERGEN – De beslissing over wat er met het beheer van gemeenschapshuis ’t Cromwiel gaat gebeuren zal tot op het laatste moment worden uitgesteld. Dat bleek donderdagavond tijdens de besluitvormende vergadering op het gemeentehuis. De voltallige gemeenteraad heeft een motie bij het college ingediend waarin wordt gesteld dat het contract met de huidige beheerder Hydra Sport moet worden ontbonden. De exploitatie zou te wensen overlaten en aangezien het contract afloopt op 31 december is het volgens de raad “vijf voor twaalf.” Verantwoordelijk wethouder Prent stelt dat de kwestie haar volle aandacht heeft maar dat ze nog bezig is met het verzamelen van “cruciale informatie” die volgens haar belangrijk is bij de besluitvorming.

Wethouder Prent noemt het ingewikkelde materie die in de komende weken nog goed moet worden uitgezocht. “Ik snap de boodschap van de raad en ik ben ook al bezig om acties uit te zetten. Maar ik vind het belangrijk dat de raad over alle informatie beschikt om de consequenties te kunnen overzien die bij het opzeggen van het contract komen kijken.”

Piketpalen opnieuw slaan

Nadir Baali van de PvdA stelde dat de wethouder met iets beters zou moeten komen dan deze vage uitleg, en volgens Willy Knop van de Volkspartij zou de wethouder deze motie juist moeten omarmen. “Het komt niet zo vaak voor dat de raad zoiets unaniem indient. ’t Cromwiel functioneert niet meer als gemeenschapshuis en dat moet anders.”

Jeroen Weerdenburg (CDA) benadrukte dat het niet uitgesloten is dat Hydra Sport straks weer het beheer zou mogen doen, maar dat het opzeggen van het contract noodzakelijk is “om de piketpalen opnieuw te slaan”, zo stelde hij. 

Wethouder Prent heeft gezegd dat ze voor de besluitvormende vergadering van november met nieuwe informatie zal komen voor de raad. 

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl