Wethouder Prent: “Ik blijf vertrouwen op doorkomst Vuelta tot tegendeel duidelijk is”

STEENBERGEN – De Vuelta 2020 komt niet op zondag 16 augustus door de gemeente Steenbergen. De Spaanse wielerronde wordt wellicht verplaatst naar een later tijdstip dit jaar, nu bekend is dat de Tour de France van 29 augustus tot 20 september wordt verreden. Of dat de Vuelta dit jaar nog wordt verreden hangt af van de keuze van de internationale wielerunie UCI en van de maatregelen van de Nederlandse en de Spaanse overheid. Wethouder sportzaken Esther Prent blijft er voorlopig nog op vertrouwen dat de Vuelta door de gemeente gaat rijden.

“Het zat er aan te komen. Heel jammer. Maar hoop doet leven. Volgende week is er overleg met bestuurders van de andere gemeente waar de Vuelta door rijdt. Dan weten we wellicht meer. Ik ben wel blij met het enthousiasme en de plannen van initiatiefnemers uit Dinteloord en Steenbergen. Tot het tegendeel bewezen is vertrouw ik dat de Spaanse wielerronde door onze gemeente gaat rijden”, reageert de wethouder.

‘Dit kon niet uitblijven’

Ook Bart van Est – wielercoryfee en projecttrekker Vuelta bij gemeente Steenbergen – is niet verrast door de berichtgeving over de Vuelta. “Jammer, maar ook heel begrijpelijk. Dit kon niet uitblijven. Binnen de wielersportwereld ging dit al een tijdje rond. Wij hebben de initiatiefnemers van activiteiten rond de doorkomst in onze gemeente al een bericht gestuurd waarin we de beslissing van de UCI en de gevolgen voor de Vuelta hebben gemeld. De zaken stonden in onze gemeente al aardig op de rails.
Persoonlijk verwacht ik dit jaar geen Vuelta. Dat wordt dan volgend jaar en dan is het de vraag of de huidige plannen kunnen worden gerealiseerd. De contracten voor zo’n ronde worden vaak al jaren eerder getekend. Het is dus koffiedik kijken. Maar het belangrijkste blijft de gezondheid van onze burgers. Sport is nu minder belangrijk”.