Wethouder opent foto-expo over Pleegzorg

STEENBERGEN – Deze middag opende wethouder Koos Krook samen met de zevenjarige Sylvia in de hal van het gemeentehuis een kleine fototentoonstelling die de aandacht moet vestigen op pleegzorg in het algemeen en de informatieavond over pleegzorg op woensdag 24 oktober in het bijzonder.

“We zijn hard op zoek naar goede pleeggezinnen. Gezinnen met super gewone pleegouders die kinderen een warm, veilig en liefde vol thuis willen geven. In Steenbergen hebben we al zestien pleeggezinnen die 25 pleegkinderen zo’n thuis geven. Daarmee is onze gemeente bovengemiddeld. Dat is leuk om te kunnen zeggen, maar het is nog lang niet genoeg. Want er zijn veel meer goede pleeggezinnen nodig, keihard nodig”, zo stelt wethouder Krook.

Informatieavond

“Ik doe een oproep aan alle belangstellende inwoners uit de gemeente Steenbergen om toch vooral naar onze speciale informatieavond over pleegzorg te komen. Die houden we op woensdagavond 24 oktober hier in het gemeentehuis. We starten om 20:00 uur.

Een bezoek aan deze avond is geheel vrijblijvend. Het verplicht tot niets. We hopen tijdens de bijeenkomst wel dat het de bezoekers duidelijk wordt wat pleegzorg inhoudt. Wat er verwacht wordt en vooral wat belangrijk is voor de pleegkinderen”, vertelt Mieke Jorissen. Zij is medewerkster bij de pleegzorgorganisatie Juzt in Breda.

“Wij richten ons puur op West-Brabant en hebben al 550 kinderen een fijn pleeggezin kunnen bezorgen”.

De foto-expo is reeds eerder in de 18 West-Brabantse gemeenten ingericht. Het fotomateriaal is gesponsord en vervaardigd door Fujicolor Steenbergen. Deze gemeente is de laatste gemeente op rij waar de foto’s zijn te zien. Dit allemaal om extra aandacht te vragen voor de informatieavond op woensdag 24 oktober.

Foto's: wethouder Koos Krook opent samen met de 7 jarige Sylvia de fototentoonstelling. Voor deze gelegenheid werd een ballon doorgeprikt. Het tafereel werd gadegeslagen door een tiental pleegkinderen die met hun pleegouders bij de opening aanwezig waren. De kinderen hielden de vingers in de oren, want zo’n knal is best spannend.

Tekst en foto’s: Peter Vermeulen © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl