Wethouder Koos Krook opent Kwiekroute bij Kakelbont

STEENBERGEN – Vandaag is het Wereld Alzheimerdag en wanneer je het predicaat dementievriendelijke gemeente draagt, moet je daar dan uiteraard wel iets mee doen. Daarom worden er vandaag tussen 10.00 en 15.00 uur tal van activiteiten in de diverse kernen van de gemeente Steenbergen gehouden. De start was vanmorgen bij zorghoeve Kakelbont in Dinteloord. Hier verzorgde wethouder Krook, samen met een aantal deelnemers van de dagbesteding aldaar de onthulling van de Kwiek Beweegroute. 
Over een lengte van 800 meter rond de zorgboerderij bevinden zich vanaf vandaag vijftien punten waar de deelnemer een korte oefening kan doen. Geschikt voor alle leeftijden en mobiliteitsgradaties. “Kun je een onderdeel niet, dan sla je het lekker over,” aldus sportcoach Lieke van Dongen die de aanwezigen begeleidde op het eerste rondje. 
Mooi randje
Wethouder Krook toonde zich onder de indruk van de zorghoeve waar hij voor het eerst sinds zijn aanstelling op bezoek was. Hij benadrukte het belang van activiteiten die bevorderen dat mensen met Alzheimer mee kunnen blijven doen in de samenleving. “De Kwiekroute en alle andere activiteiten die vandaag plaatsvinden, zijn een mooi voorbeeld van hoe we iets vreselijks toch een mooi randje kunnen geven.” De wethouder deed een oproep aan de samenleving om Alzheimer te omarmen zodat dementerenden weer echt deel uit kunnen maken van de gemeenschap. 
Optreden
Naast de beweegroute zijn er diverse workshops en  clinics die ook geschikt zijn voor mensen met Alzheimer. De afsluiting van de dag vindt om 15 uur plaats bij zorgcentrum Onze Stede waar zangvereniging die Vaertsingers een optreden verzorgt.
De activiteiten worden georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijke gemeente. Dit is een samenwerkingsverband van onder andere SWOS, Alzheimer West-Brabant, Zorghoeve Kakelbont, bibliotheek Markiezaat, Adviesraad Sociaal Domein, gemeente Steenbergen en Dementienetwerk West-Brabant.