Wethouder Cor van Geel wil nog graag een periode door

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – ,,Hopelijk vinden de kiezers dat ik het goed gedaan heb en gunnen ze mij nog een periode.’’ Wethouder Cor van Geel wil na de verkiezingen van volgend jaar maart in ieder geval graag terugkeren in het college en heeft zich kandidaat gesteld als lijsttrekker voor het CDA.

Of hij daadwerkelijk bovenaan de kandidatenlijst van ‘zijn’ partij komt te staan, zal kort na de zomer duidelijk worden. Een speciale commissie binnen de afdeling van het CDA Steenbergen is nog bezig met de samenstelling van de kieslijst.

Van Geel (60) werd na de verkiezingen van 2010 voor het eerst in zijn ruim dertigjarige bestuurlijke carrière wethouder, een baan die hem uitstekend bevalt. ,,Het wethouderschap is een bijzonder leuke en interessante functie, die ervoor zorgt dat ik met veel plezier in het leven sta.’’

Van Geel maakte in 1982 zijn ‘politieke debuut’, als raadslid voor de toenmalige Algemene Werknemerspartij in Nieuw-Vossemeer. Bij de herindeling van 1997 maakte hij de overstap naar het CDA, waarvan hij landelijk al ‘aanhanger’ was.

Alles onder controle

Als eerste loco neemt Van Geel deze zomer vier weken lang de honneurs waar voor burgemeester Saskia Bolten, die op vakantie is. ,,Dat betekent dat ik nu meer zelfstandig beslissingen moet nemen, vooral op het gebied van openbare orde en veiligheid. Wees gerust, alles is onder controle,’’ vertelt hij.

Vervelen hoeft de Nieuw-Vossemeer zich sowieso niet, gezien de grote hoeveelheid taken die onder zijn verantwoordelijkheid vallen. In zijn portefeuille zitten onder meer volkshuisvesting, jeugdzaken, sport en onderwijs. De combinatie van de ‘harde’ en de ‘zachte’ sector is een bewuste keuze, waarvoor Van Geel bewust heeft gekozen. In de welzijnshoek heeft hij te maken met grote, door het Rijk opgelegde bezuinigingen.

Op het gebied van volkshuisvesting heeft Van Geel veel inspanningen verricht om nieuwbouwprojecten in de gemeente aan de gang te houden. Tot de grootste successen in zijn eerste periode als wethouder rekent hij het Centrumplan in Nieuw-Vossemeer, de plaats waar hij al heel zijn leven woont en oud hoopt te mogen worden.

In de Steenbergse Courant van vandaag staat een uitgebreid interview met loco-burgemeester Cor van Geel.