Wethouder Cor van Geel beoogd lijsttrekker CDA

STEENBERGEN/NIEUW-VOSSEMEER – Het bestuur van de CDA-afdeling in Steenbergen heeft wethouder Cor van Geel voorgedragen om bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar wederom de lijst van de partij aan te voeren.

Nieuw-Vossemeerder Van Geel (60) trok ook bij de verkiezingen in 2010 de kar van de christendemocraten, die toen vier zetels ‘veroverden’ en sindsdien maakt de fractie deel uit van de coalitie met Steenbergen Anders, VVD en D66. En fungeert Van Geel als wethouder.

,,De eerste loco-burgemeester heeft dankzij zijn enorme inzet een grote toegevoegde waarde voor de gehele gemeente Steenbergen. De bevolking waardeert hem zeer,’’, zo stelt voorzitter Ewout van den Berg van de plaatselijke CDA-afdeling. In stijl met een oude, landelijke slogan van zijn partij stelt hij bovendien: ‘Laat Cor van Geel zijn karwei afmaken’.

,,De inwoners van Steenbergen hebben duidelijk behoefte aan een goed en degelijk beleid en vooral rust in het bestuur van de gemeente,’’ vervolgt Van den Berg, die bij de verkiezingen van 19 maart 2014 hoopt en rekent op vier of zelfs vijf zetels voor 'zijn' partij.

Eind november is het aan de leden van de CDA-afdeling om de keuze voor de lijsttrekker te bekrachtigen. ,,Ik ga er eigenlijk wel vanuit dat zij de voordracht zullen steunen,’’ reageert Van Geel desgevraagd. ,,Ik ben in ieder geval zeer verheugd met het vertrouwen dat de kiescommissie en het bestuur in mij hebben uitgesproken. Hopelijk krijgen we ook weer voldoende steun van de kiezers, zodat ik nogmaals wethouder kan worden.’’