Wethouder Baartmans over de te laat verstrekte vergunning voor de Jaarmarkt: “Dit is beschamend en heel pijnlijk”

STEENBERGEN – De jaarmarkt in Steenbergen gaat ook dit jaar niet door. Reden is dat de vergunning te laat verstrekt is en het jaarmarkt comité noodgedwongen besloot om de stekker er voor deze jaarmarkt uit te trekken. “Afgelopen vrijdag was onze deadline. Dat hebben we bij de gemeente aangegeven. De vergunning kwam pas afgelopen dinsdag”, zo laat voorzitter André Verhagen desgevraagd weten. Wethouder Baartmans reageert desgevraagd professioneel, maar is ziedend. “Dit is beschamend en heel pijnlijk”.

Ze heeft de ondankbare taak om als verantwoordelijk wethouder te reageren. Ze mag haar ambtenaren niet afvallen en aangeven wie schuldig zijn en hun werk niet goed hebben gedaan.
“Nee, dat doe ik niet en dat wil ik ook niet. Ik ben als wethouder verantwoordelijk want dit zit in mijn portefeuille. Ik wil me ook niet achter van alles en nog wat verschuilen. Dat heb ik hier intern ook aangegeven. Wij zijn als gemeente gewoon te laat. Dit is een pijnlijke les en dit mag niet voorkomen. Wij zijn blijkbaar nog steeds niet in staat om op tijd een vergunning af te geven, terwijl op 23 februari al werd aangegeven dat de jaarmarkt georganiseerd zou worden. Op 14 mei werd daarvoor een aanvraag ingediend. Ik vind dit beschamend. We hebben hier intern al een aantal gesprekken over gehad. Dit valt ook niet uit te leggen. Ik houd ook van de jaarmarkt en het was fijn geweest als deze – in afgeslankte vorm weliswaar – door had kunnen gaan”, zo reageert de wethouder.

Kermissen in kernen

Wethouder Baartmans zegt dat ze nu intern gaat controleren hoe het staat met de vergunningen voor de kermissen van Dinteloord, Nieuw-Vossemeer en Kruisland. “Daar ben ik nu wel bezorgd over geworden”.

[ door Peter Vermeulen ]