Wethouder Baartmans helpt handje mee bij bouw Buiten de Veste 2

Wethouder Wilma Baartmans was vanmiddag voor eventjes Wilma de Bouwer. De hakken werden verruild voor kaplaarzen en stoer nam ze plaats in de cabine van de kraan. De eerste van de negentien middeldure huurwoningen in de Buiten de Veste 2 staan er inmiddels en de wethouder hielp symbolisch mee om het dak op een van de huizen te leggen. Ook de bouwers werden bedankt want de bouw verloopt snel en voorspoedig. 

Initiatiefnemer van het project, Luud van Ginneken, had ervoor gezorgd dat er vanochtend worstenbroodjes waren voor alle werklui op de bouwplaats. Daarnaast ontvingen zij, net als wethouder Baartmans en projectleider Kees Kerstens, een fles Schobbelaar en een worst. “Die kunnen ze in het weekend mee naar huis nemen, want de meeste mannen wonen hier verder vandaan en verblijven doordeweeks hier”, vertelt Van Ginneken.

Binnenkort in de verhuur

De initiatiefnemer, ook betrokken bij het A4-hotel, heeft de belangstelling voor de woningen zien toenemen sinds de betere bereikbaarheid door de A4. “Er komen hier regelmatig mensen vragen of de woningen al in de verhuur zijn, maar dat is helaas nog niet het geval.” Dat gaat overigens binnenkort wel gebeuren via een lokale makelaar. De woningen vallen in de middeldure klasse en zullen vanaf 720 tot 1000+ euro per maand gaan kosten. 

Net als Lego

Met een borrel voor alle aanwezigen in een van de huizen in aanbouw werd even feestelijk stilgestaan bij de voortgang van de negentien huizen aan Lunet. Aannemersbedrijf Van Agtmaal bouwt samen met MorgenWonen een huis per dag en dat is vooral mogelijk door het concept waarbij alle onderdelen in de fabriek gebruiksklaar worden gemaakt. “Simpelweg gezegd zetten wij het hier op de bouwplaats als een legodoosje in elkaar. We werken als een soort treintje; als het ene onderdeel klaar is, schuiven we door waarna de volgende stap door een andere ploeg wordt gedaan”, legt Rick Geerling van MorgenWonen uit. De waardering die er vandaag ook voor hun werk is uitgesproken, wordt op prijs gesteld, zegt Geerling. “Het is eigenlijk voor het eerst dat we zoiets meemaken.”

Tekst & foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Beelden bij dit artikel