Westhavendijk vanaf 1 oktober weer open voor het verkeer

STEENBERGEN – Dat het snel gaat met de afrondende werkzaamheden van de A4, werd al duidelijk uit de ‘vervroegde’ openingsdatum van 24 november. Wie bij het aquaduct gaat kijken, ziet bovendien dat de tijdelijke kantoorunits daar al zijn afgebroken en navraag bij Rijkswaterstaat leert dat vanaf 1 oktober de Westhavendijk weer toegankelijk wordt gemaakt voor doorgaand verkeer.

Ruim drie jaar is de weg afgesloten geweest. Het moment van de heropenstelling lijkt in ieder geval gunstig uit te komen, met betrekking tot het onderhoud aan de N257, die vanaf 29 september op de schop gaat van de Heense Molen tot aan de Dorpsweg in De Heen en van 20 oktober tot en met 16 november van de Dorpsweg tot aan de Stoofdijk in Steenbergen.

De Heen en Nieuw-Vossemeer zouden dan veel te lang slecht bereikbaar zijn voor bewoners en bezoekers, opperde het CDA onlangs, met daarbij het verzoek aan B en W om bij de provincie te pleiten voor een extra fasering van deze klus. Ook om te veel verkeersoverlast in de polder(s) te voorkomen.

De bereikbaarheid van met name De Heen wordt aanmerkelijk verbeterd zodra de Westhavendijk terug open gaat. Nieuw-Vossemeer (en Sint Philipsland) zijn nu al moeilijker bereikbaar, aangezien het werk aan de N257 zich momenteel op de Heense Molen afspeelt.