Werkzoekenden kijken bij gemeente Steenbergen

STEENBERGEN – Werkzoekenden die interesse hebben in een baan bij de gemeente Steenbergen, waren afgelopen donderdag uitgenodigd om een kijkje te komen nemen. Dat gebeurde in het kader van het evenement ‘Kijk binnen bij bedrijven’. Allerlei bedrijven en organisaties in de regio hadden hun deuren opengezet, in de hoop nieuwe medewerkers aan te trekken. Op de bijeenkomst op het gemeentehuis waren 35 werkzoekenden afgekomen.

Wethouder Petra Lepolder heette hen welkom waarna twee medewerkers verdere uitleg gaven over de gemeente als organisatie. Een voordeel van bij de gemeente solliciteren, is volgens de site van ‘Kijk binnen bij Bedrijven’, dat er binnen de organisatie veel verschillende taakvelden te vinden zijn, van cultuur tot het groen in de openbare ruimte. En van het handhaven van de openbare orde tot de afvalinzameling. 

Van de 35 bezoekers werden de CV’s bekeken en er werden tips gegeven. Tot slot konden de bezoekers in gesprek met de medewerkers van het vakgebied waarin zij geïnteresseerd waren. Een woordvoerder van de gemeente spreekt van “een zeer geslaagde middag, vol interessante gesprekken”.

Tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl

Foto’s: Gemeente Steenbergen