Werkzaamheden rondweg lopen maand uit na tegenvaller

STEENBERGEN – De werkzaamheden aan de rondweg Oost (N259) lopen uit. Het viaduct bij Welberg zorgde voor een onaangename verrassing. De landhoofden, waar het viaduct op rust, bleken danig verrot en moesten worden uitgehakt. Het betonherstel is veel ingrijpender dan verwacht en het herstel lukt niet binnen de periode die was gepland. Het rondwegdeel vanaf het viaduct gaat pas op 3 september open, in plaats van op 3 augustus.

Voor de bouwvakvakantie ( 23 juli t/m 10 augustus) worden nog wel een aantal werkzaamheden verricht maar pas een kleine maand na deze vakantie kan het werk worden afgerond. In verband met het uitharden van het beton en het afwerken van het viaduct zal dit pas op 3 september weer worden opengesteld voor verkeer.

Overigens zal direct na de bouwvakvakantie gestart worden met het overige onderhoud en de verfraaiing van het viaduct. Dit is afgestemd met de dorpsraad in verband met het ‘klaprozenproject’, dat de toegang tot Welberg een bijzonder aanzicht moet geven.

De fietsbrug wordt geplaatst in week 33, de week vanaf 13 augustus.

De afdeling communicatie van gemeente Steenbergen meldt dat alle werkzaamheden – met uitzondering van het viaduct – keurig volgens planning zijn verlopen. In de week vanaf 16 juli zullen deelopleveringen plaats vinden, waarna de weg – met uitzondering van het viaduct – en het fietspad worden vrijgegeven voor het verkeer.

Fotograaf Peet Dalmeijer houdt de vorderingen bij de rondweg in de gaten en fotografeert regelmatig. Hierbij wat beelden uit het tweede deel van zijn beeldreportage. Hierin zijn ook drone-foto’s verwerkt die zijn gemaakt door Tijs Gubbels van Gubbels Bedrijven bv.