Werkgroep wil snelle oplossing voor verkeersproblemen in centrum Dinteloord

DINTELOORD – In een brief aan college b en w en de gemeenteraad doet Werkgroep Behoud Leefbaarheid Dinteloord (WBLD) een klemmend beroep op de bestuurders om op korte termijn een oplossing te realiseren voor het vele verkeer dat het centrum van het dorp doorkruist. “We ondertekenen dit schrijven in het vertrouwen dat er nu eindelijk eens iets gebeurt na een veel te lange periode van alleen maar praten en beloven en niets doen”. Behoud Leefbaarheid Dinteloord zegt te worden gesteund door een groot aantal maatschappelijke vertegenwoordigers, waaronder winkeliers, ondernemers, bewoners en de zorgsector.

Er moet een oplossing komen voor het almaar groeiend aantal verkeersbewegingen dwars door het centrum van de kern Dinteloord. Die passeren precies de plek waar dagelijks veel voetgangers en fietsers de oversteek maken van en naar de parkeerplaats op het Raadhuisplein. De werkgroep spreekt van ‘soms zeer zwaar vrachtverkeer en gigantische landbouwmachines, waarvan de wielen uittornen boven de hoofden van volwassenen, laat staan van kinderen’.

Ontsluitingsweg

Ze vindt dat dit probleem met de grootste voorrang moet worden opgelost. “Dat kan als eindelijk wordt uitgevoerd waarover meer dan 25 jaar wordt gesproken: het weren van al het zware verkeer dwars door het centrum. Dat kan volgens WBLD door de aanleg van een ontsluitingsweg aan de noordoostelijke kant van Dinteloord nabij het viaduct over de A4. Wel vindt de werkgroep dat het centrum van Dinteloord bereikbaar moet blijven voor bewoners, winkeliers, hun klanten en leveranciers. “De gemeenschap kan zonder immers niet functioneren en op het credo ‘Dinteloord Winkeloord’ zijn wij trots”, aldus Leo Aanraad en Arie van den Berg, namens WBLD.

Beelden bij dit artikel