Werkgroep N257 doet dringende oproep aan politiek bij vaststellen mobiliteitsvisie: “Kies voor een rondweg en maak Burg. van Loonstraat verkeersluwe zone”

STEENBERGEN – “Ik begrijp het wel hoor, als ik ouders met kinderen op het trottoir zie fietsen in plaats van op de weg. Dan weet je tenminste zeker dat je niet van je sokken wordt gereden.” Voor Roel Geers, wonend aan de Burgemeester van Loonstraat, is de verkeersdrukte voor zijn huis dagelijkse kost. Hij is lid van de werkgroep die betrokken is bij het opstellen van het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoersplan (GVVP). Deze week wordt de gemeenteraad gevraagd om de mobiliteitsvisie goed te keuren die de opmaat vormt voor het langverwachte GVVP.

“Inderdaad langverwacht, want het is inmiddels 2,5 jaar geleden na de eerste inspraak over de drukte in onze straat. Een broedende kip moet je niet storen, dus zijn wij als bewoners zeer terughoudend geweest met klachten over de zorgelijke verkeerssituatie rond de N257. Maar met name in de Burgemeester van Loonstraat vormt de grote verkeersdrukte, o.a. van grote vrachtwagens en landbouwvoertuigen, een permanent gevaar”, zegt Geers.

“Zwaar vrachtverkeer omleiden”

Voor Geers reden om zijn stem te laten horen in de gemeenteraad, omdat hij vreest dat de echte oplossing wat hem betreft, bij voorbaat afgeserveerd gaat worden. “We hebben vernomen dat de komst van een rondweg niet meegenomen gaat worden in de afweging omdat het te duur zou zijn. Terwijl daar destijds nog een motie van D66 voor is aangenomen.
Waarom die beperking al bij voorbaat opleggen? Je kan zo’n rondweg op verschillende manieren aanleggen maar zorg dat het zware vrachtverkeer niet meer door de straten dendert die daar niet voor gemaakt zijn. De Burgemeester van Loonstraat zou dan een officiële 30 km zone kunnen worden want nu is het slechts een adviessnelheid waar bijna niemand zich aan houdt.”

Zebrapad Fabrieksdijk: eindelijke actie

Na het vaststellen van de mobiliteitsvisie 2040 kan deze vertaald worden naar het GVVP, dat in september ter beoordeling aan de raad zal worden voorgelegd. Geers hoopt, net als de raadsleden zelf, dat het GVVP een stuk concreter zal zijn. “Ga voortvarend aan de slag met de bekende knelpunten in Steenbergen. Met de aanleg van het zebrapad op de Fabrieksdijk was ik erg blij: eindelijk actie.”

Foto: Roel Geers, bewoner van de Burgemeester van Loonstraat en lid van de werkgroep N257, hoopt dat de gemeente zal inzien dat een rondweg en 30 km-zone de oplossing zijn voor de verkeersdrukte.
Foto: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant

Door: Nicole van de Donk