Werkgroep doet oproep: “Breng bloem mee naar herdenking”

WELBERG – De werkgroep Bevrijdingsmonument Welberg doet bij monde van Sandra Houtepen een oproep aan alle belangstellenden die de herdenking van de slachtoffers tijdens de laatste slag om de Schelde willen bijwonen. De werkgroep vraagt hen om een mooie bloem mee te nemen. De herdenking is morgen, zondag 4 november en begint om 15:30 uur bij de klok in de Canadezenweg.

Namens de gemeente Steenbergen zal burgemeester Van den Belt een bloemstuk bij het klokmonument leggen. Ook is een afvaardiging van het Canadian Royal Legion aanwezig, alsook een delegatie van de Canadese ambassade. Dat geldt eveneens voor leden van de werkgroep, het pastoraal team van de St Annaparochie, de JF Kennedy groep en veteranen uit de gemeente Steenbergen.

Klok luiden

Aan het eind van de ceremonie is er gelegenheid om mee te helpen met het luiden van de klok. Tegelijkertijd zal in Canada de klok geluid worden die als geschenk vanuit de Steenbergse gemeenschap is gegeven. Dat gebeurt door leden van het South Albert Light Horse regiment.

Na afloop van de herdenking aan de Canadezenweg is er gelegenheid tot napraten onder het genot van een kopje koffie aan de Canadezenweg 2. Dan wordt ook vooruitgekeken naar de viering van 75 jaar bevrijding in 2019.