Werkgebied pastoor Hans van Geel fors uitgebreid

STEENBERGEN – Pastoor Hans van Geel van de Sint Anna-parochie, die alle rooms-katholieke kerken in heel de gemeente Steenbergen omvat, wordt met ingang van 1 september ook verantwoordelijk voor alle kerken van de Sint Christoffelparochie in Lepelstraat, Halsteren, Oud-Vossemeer en Tholen.

De Sint Anna-parochie en de Sint Christoffelparochie worden per 1 januari 2014 samengevoegd. De bisschop van Breda heeft Van Geel gevraagd om leiding te gaan geven aan deze 'fusie'. Hij gaat dit doen in samenwerking met de leden van het pastorale team: de pastoraal werkers Hein Paulissen en Lenie Robijn.

De huidige pastoor van de Sint Christoffelparochie, Han Akkermans, is ingegaan op het verzoek van de bisschop om zich vanaf 1 september te ontfermen over de drie parochies in de regio Roosendaal en Nispen.

Hij neemt zondag 25 augustus afscheid van de Sint Christoffelparochie. Vrijdag 13 september om 19.00 uur wordt Hans van Geel in de H. Quirinuskerk te Halsteren door vicaris Paul Verbeek geïnstalleerd als pastoor van de Sint Christoffelparochie.