Wereldkampioenschap Ultraloop grandioos uit de startblokken

STEENBERGEN – Onder grote publieke belangstelling en, gelukkig voor alle betrokkenen onder toch nog onverwacht goede weersomstandigheden, is vanmiddag het wereldkampioenschap 24 uur Ultraloop van start gegaan.

Burgemeester Saskia Bolten loste klokslag om 12.00 uur het startschot voor de ruim 350 atleten, afkomstig uit 33 verschillende landen. Japanners, Amerikanen, Letten, Fransen, Italianen, Belgen, Argentijnen, Nieuw-Zeelanders, Canadezen, Australiërs, Spanjaarden, Nederlanders en ga zo maar door; uit alle windstreken verschenen deelnemers aan de start in de Wouwsestraat, waar de ultralopers onder luide aanmoedigingen van een groot aantal belangstellenden begonnen aan de 'supermarathon'.

Niet veel later brak de zon door en dat wierp meteen een nog mooier licht op het sportieve spektakel, waarop Steenbergen volgens burgemeester Bolten hartstikke trots mag zijn. Evenals gisteren bij de vlaggenparade annex openingsceremonie sprak zij haar grote waardering uit voor alle vrijwilligers die het evenement mogelijk hebben gemaakt.

De unieke wedstrijd – Nederlands, Europees en Wereldkampioenschap ineen – is langs het volledige parcours gratis voor iedereen te volgen. Het 'rondje' van 2,3 kilometer loopt, letterlijk en figuurlijk, van de Wouwsestraat, via het Oranjebolwerk, de Middenwal (verzorgingsstraat), Nassaulaan en de Krommeweg weer terug naar de doorkomstplaats.

Kijk voor een film-impressie van de start op: http://youtu.be/3hc8pNGw2r4