Wellicht kan tweede lezing bij Heemkundekring dan wel doorgaan

STEENBERGEN – Voorzitter Gerard Baten van Heemkundekring De Steenen Kamer laat zijn leden weten dat de eerst geplande lezing van dit jaar dan wel niet doorging, maar dat hij goede hoop heeft dat een tweede – over het Westbrabants dialect – op 10 juni aanstaande dan wel kan plaatsvinden.

Die eerste lezing zou op 6 mei zijn geweest. Historicus Frans van Eekelen zou vertellen over het verzet in Steenbergen. Corona was de oorzaak van de afgelasting en naar nu wordt gehoopt worden de maatregelen versoepeld, opdat Jan Luysterburg het Westbrabantse dialect kan belichten, aangevuld met eigen werk dat wordt voorgelezen door Niek van Giels (uit Zundert). De lezingen van De Steenen Kamer worden dit jaar muzikaal ondersteund door Claudia de Groen.

En verder

Overigens noemt Gerard Baten alvast de daarop volgende lezing, die gepland staat voor 16 september. “Het zal toch niet dan we dan nog geen voortgang geboekt hebben. Want daar zit natuurlijk heel Nederland op te wachten en echt waar, die tijd zal weer terugkomen: we gaan elkaar ooit weer gewoon een hand geven, een knuffel, vergaderen dicht op elkaar op Het Zolderke, op vrijdagmorgen gezellig bij elkaar komen. En ik hoop, dat we al deze dingen heel snel weer kunnen doen, hoewel anderhalve meter afstand houden op Het Zolderke, ook na 19 mei, nog niet mee zal vallen”.