Welbergse kleuters helpen bakker met pepernoten bakken

WELBERG – Veertien paar kleine handjes hebben dinsdagmiddag geholpen bij het pepernoten bakken bij Bakkerij van Broekhoven op de Welberg. Dat was ook hard nodig, want bakker Bart heeft van Sinterklaas een verontrustend telefoontje gehad. Zijn boek is gestolen en er moet tien kilo pepernoten aan losgeld betaald worden aan de dief, anders ziet de Goedheiligman zijn boek niet meer terug.

Als ware redders in nood kwamen de kleuters van groep 1/2 van de Pius X de bakkerij binnengelopen. Het deeg was al door bakker Bart gemaakt, maar er moest nog wel druk gerold en gesneden worden. Het ging de kleine bakkertjes goed af, al moesten er wel kratjes neergezet worden om boven de tafel uit te komen. Er werden pepernoten gemaakt in allerlei vormen, van dun tot dik. “Maar volgens mij worden ze hartstikke lekker”, glundert de 5-jarige Amy. Na een half uurtje flink doorwerken ligt er een behoorlijke stapel pepernoten. Bakker Bart smeert alle pepernoten in met olie terwijl de kinderen met open monden staan te kijken. “Dat is toch helemaal niet lekker?”, vragen ze verbaasd.  

Losgeld

De kinderen hebben een speciale reden om de bakker te helpen. In de klas hebben ze die ochtend met z’n allen een bericht bekeken waarin te zien was dat Sinterklaas losgeld moet betalen om zijn gestolen boek terug te krijgen. Stichting Ontspanning voor Welberg zet dagelijks een aflevering van het verhaal over de boef die de Sinterklaasviering wil verstoren op haar Facebook-pagina. Daarin komen allerlei verwikkelingen en opdrachten voorbij. Zondag 26 november volgt de ontknoping tijdens de intocht van de Sint in het dorp. Dat belooft spectaculair te worden, zo zegt de organisatie.

De kleuters van de Pius X zijn ieder geval tevreden met hun bijdrage: het bakken van tien kilo pepernoten. En bakker Bart mocht ook even spelen voor Sinterklaas: alle kinderen kregen een zakje pepernoten mee naar huis.

Volg het laatste nieuws via www.facebook.com/OntspanningVoorWelberg. Liken en delen wordt op prijs gesteld.

Foto’s en tekst: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant / KijkopSteenbergen.nl