Welbergse kinderen genieten van Koningsdag

WELBERG – Vooral voor de jonge Welbergenaren was Koningsdag weer een feest met een oranje-gouden randje. Traditiegetrouw begon het feest met de versierde fietsenoptocht. Ongeveer dertig kinderen hadden samen met hun ouders hun uiterste best gedaan om hun fiets of step zo mooi mogelijk te versieren in oranje en Hollandse kleuren. Vanaf het parkeerterrein van SC Welberg trok de bonte stoet door de straten, achter de muziekkar aan van Ontspanning voor Welberg.

Na de feestelijke rondrit was de prijsuitreiking in de kantine. De kinderen die niet in de prijzen vielen mochten allemaal een keer in de grabbelton graaien. Het middagprogramma bestond uit een zeskamp waar de kinderen in groepjes de verschillende onderdelen afwerkten in de hoop de meeste punten te behalen. Naast het limbodansen, parcours lopen en sponzen gooien, stonden er ook twee springkussen die de hele middag voor het nodige vermaak zorgden. Gelukkig waren de weergoden gunstig gezind want op een enkel spatje na was het een prima weertje voor Koningsdag. 

De winnaars van de zeskamp mochten als eerste hun prijsje van de tafel uitzoeken waarna het gezamenlijk uitblazen en genieten was op het terras van de voetbalkantine. 

Tekst en foto’s: Nicole van de Donk © Steenbergse Courant/KijkopSteenbergen.nl